3D

3D-s videókkal kapcsolatos információk

A 3D azt a benyomást kelti a nézőben, hogy a síkhoz hozzáadtunk egy új dimenziót, a mélységet. 3D-s videóink jelenleg kétféle módon tekinthetők meg.

Okostévén

3dtvglassA 3D televíziók képernyőin egyidejűleg két különböző képet jelenítenek meg: egyet a néző bal szemének, egyet pedig a jobb szemének. A két kép betölti a teljes képernyőt és egymásba olvadva jelennek meg a kijelzőn.Amennyiben a televíziót 3D-s üzemmódba kapcsoljuk, akkor valamennyi nézőnek szüksége van a szemüvegre, amelyet általában a készülékekhez adnak, de ilyenek használatosak a 3D-s mozikban is. (A 3D-s szemüvegek a dioptriás szemüvegekkel nem csupán együtt használhatók, hanem a megfelelő vizuális élmény érdekében tanácsos is a szemüvegeseknek mindkét eszközt együttesen viselni.)
Bővebb információ a 3D-s tévékről: http://3dportal.hu/tudastar/3d-tv

 

Normál számítógép monitoron

3dpiroskek

Az úgynevezett piros-kék szemüveggel bármelyik számítógépen megtekinthetők a Youtube-ra feltöltött 3D-s videók. A lejátszó jobb alsó sarkában a fogaskerék gombra kattintva kell a videót 3D-s módba állítani, és érdemes a legjobb minőségben, nagyképernyős módban megtekinteni. A 3D-s hatáshoz elengedhetetlen a piros-kék szemüveg.

Promóció: akik megosztják legújabb 3D-s videóinkat, azoknak ingyen küldünk piros-kék szemüveget. Részletek Facebook oldalunkon: facebook.com/hir3dnews